Teurnberg slutar i Rospiggarna

Rospiggarnas starke man Mikael Teurnberg meddelade på torsdagen att han slutar som lagledare/sportchef och ordförande i klubben efter den här säsongen.

9 augusti 2018 14:50

Mikael Teurnberg tog inför säsongen 2010 över ett Rospiggarna som var i spillror med dålig ekonomi och en fallfärdig anläggning. Under nio säsonger har han byggt upp klubben till en maktfaktor efter elitserieavancemanget 2013, SM-guldet 2016, kraftiga investeringar i arenan och mängder av stortävlingar som SM, EM och årets Grand Prix som kronan på verket. Hans resa med klubben påminner många gånger om en saga tagen direkt ur Rekordmagazinet. Den sagan tar ett slut efter den här säsongen. För den här gången.

– Jag känner att energin är på väg att ta slut. Det handlar inte om någon schism, eller att jag är på väg till någon annan klubb. Det kan jag lova. Men jag vill vara ärlig mot klubben och förarna och ge den som tar över efter mig en ärlig chans att i ett så tidigt skede som möjligt påbörja sitt arbete, säger Mikael Teurnberg om sitt beslut.

Han meddelade styrelsen sitt beslut under ett extrainsatt styrelsemöte i måndags, och under torsdagen meddelade han även förarna som går och förbereder sig för det kommande slutspelet.

– Det vore inte rätt mot varken förare eller klubben att gå in i en ny säsong på det sätt jag känner. Bensinen är inte slut, och jag håller inte på att gå in i väggen på något sätt, men den är på väg att ta slut. Personer som finns i min närmaste omgivning har känt till det här ett tag, säger Mikael Teurnberg vidare.

För klubben väntar nu en stor utmaning i att hitta Mikael Teurnbergs ersättare. Han kommer dock inte att lämna klubben helt, utan det är planerat att han ska fortsätta sitt jobb på marknadssidan även under 2019. Jämte lagledare, sportchef och ordförande i både förening och bolaget Rospiggarna AB har även Mikael Teurnberg ansvarat för marknadssidan. Det jobbet påverkas inte av hans beslut. Vem som tar över hans sportsliga uppdrag är inte klart - men han själv kommer att vara med i rekryteringen och hoppas på en snabb lösning.

– Det finns ett par namn som jag tycker är lämpliga, och vi ska träffa en person i helgen. Men sedan är det upp till styrelsen att ta beslutet om vem som tar över, säger Mikael Teurnberg.

Han medger att redan efter SM-guldet 2016 fanns en viss tvekan om att fortsätta, men suget och förhoppningen om att ta VM till Hallstavik fick honom att fortsätta.

– Att få vinna SM-guld både som förare och lagledare är något som bara några få i Sverige har fått vara med om. Det var oerhört stort för mig, och något som jag kämpade för väldigt länge, säger han.

Mikael Teurnberg utesluter dock inte att återvända till klubben i den position han haft under så många år.

– Det är helt klart möjligt att det kan bli så. Rospiggarna är klubben i mitt hjärta. Men just nu känner jag en lättnad över att ha tagit det här beslutet och berättat om det här, säger han.

För många kom torsdagens besked som en bomb. För lagkaptenen Andreas Jonsson var det inte helt oväntat.

– Jag har pratat mycket med Micke och känner honom väl. Det är ett tråkigt besked, men för mig kom det inte helt överraskande. Jag vet vilket enormt arbete och vilken tid han har lagt ned på detta, säger Andreas Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom