Blev hjälte mot sitt gamla lag

Han lämnade Almtuna i fjol för spel i SHL, men hamnade sedan hos Södertälje – och blev matchvinnare mot Ais.

14 mars 2018 22:10

Ludwig Blomstrand gjorde det superviktiga 3–2-målet för Södertälje, som genom sina tre poäng blandar sig i kampen om seriesegern.

– Alla hade räknat ut oss efter förlusten mot Oskarshamn, men nu ... Jag tycker att vi är tillräckligt bra för att vinna den här serien, säger Blomstrand.

Det var i den andra perioden som "Blomman" gjorde sitt mål.

– Det var Bohman (Marcus) som lyfte ut pucken som hoppade över "Rotis" (Linus Rotbakken) blad och sedan försökte "Pärtan" (Per Svensson) stå upp och då vek jag in och sköt över höger benskydd på målvakten.

Blomstrand jublade förstås efter målet men när UNT talar med honom efteråt så är han givetvis nöjd med segern, men ändå återhållsam.

– Glad? Nja ... Jo, det är klart att det är roligt att vinna. Vi hade en jäkligt tuff hemmamatch mot Almtuna (2–8) och ville gärna ha revansch.

Men handen på hjärtat, är det inte extra roligt att vinna mot just Almtuna?

– Det kommer alltid att vara speciellt att möta Almtuna, jag är ju uppväxt här. SSK har har tagit emot mig på ett jättebra sätt och jag trivs i stan. Klubben har ruskigt många fans. Men det hade varit lika roligt att vinna mot vilket annat lag som helst, säger Blomstrand och nämner Tingsryd som ett exempel.

Nu har Södertälje ett ypperligt läge i slutspelsserien. Man kan ta sig förbi Björklöven av egen kraft (hemmamatch på fredag) men behöver hjälp för att antingen Oskarshamn eller just Björklöven för gå förbi AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh

Ämnen du kan följa