Det var inför matchen mot IFK Norrköping i mitten av maj som Dalkurds målvakt Abdülaziz Demircan publicerade en bild på Instagram med anledning av att det var 99 år sedan det turkiska frihetskriget inleddes. Bilden blev inte uppskattad i Dalkurdlägret och målvakten bänkades i matchen och fick sedan inte spela mer under vårsäsongen. Inledningsvis hävdades det att det inte var målvakten själv som hade lagt ut bilden, men efter en intern utredning står det nu klart att Dalkurd helt bryter med Demircan.

"Efter en intern utredning som har gjorts under den senaste tiden har Dalkurd FF beslutat att gå skilda vägar med målvakten Abdülaziz Demircan. Målvakten lämnar klubben med omedelbar verkan.", skriver klubben på sin hemsida.

För UNT utvecklar sportchefen Adil Kizil beslutet om målvakten:

– Vi har gjort en intern utredning med "Aziz" och båda parterna tycker att det bästa är att vi går skilda vägar, vi är överens om det, säger Kizil.

Hur mycket beror det på bilden?

– Det är klart att det finns en del som har med det att göra och efter utredningen så är vi överens om att avbryta samarbetet.

Abdülaziz Demircan anslöt till Dalkurd inför säsongen från turkiska Konyaspor. Han skrev då på ett treårskontrakt med klubben, ett kontrakt som nu bryts efter bara ett halvår. Totalt blev det åtta matcher i allsvenskan för Demircan.

– Det är klart att det är tråkigt att det blev som det blev, ingen hade förutspått det. Nu är det som det är och vi behöver inte älta det för mycket utan ser framåt.

Hur ser du på hans insats i Dalkurd?

– Ungefär som lagets, väldigt blandat. Som målvakt syns det tydligare om man gör misstag och han har gjort både bra och dåliga matcher, säger Adil Kizil.