Inför säsongen tillträdde Niklas Johansson som huvudtränare för Sirius damer. Nu står det klart att han lämnar tränarbänken – trots att han hade ett erbjudande från Sirius om att fortsätta.

– Det har varit tufft att få ihop livspusslet då det har varit extremt mycket på jobbet samtidigt som jag behöver spendera mer tid med familjen. Jag kände att jag behöver ett litet break och ladda batterierna, säger Johansson

Klubben hade en tuff säsongsinledning men mot slutet växlade man upp och var nära att nå slutspel.

– Med tanke på vår avslutning var det lockande att fortsätta. Det är något bra på gång och i laget finns det en väldigt hög kapacitet. Jag tror väldigt mycket på dem i framtiden, säger Niklas Johansson.

Vem som ska leda laget nästa säsong är i dagsläget oklart.

– Under hela resan den här säsongen har han haft föreningens fulla förtroende och jag tycker att de verkligen har gjort allt de har kunnat och jobbat med den trupp de hade. Starten på säsongen beror mycket på att vi inte hade forwards så att det räckte. Det blev för mycket laborering helt enkelt, säger Siriusdamernas sportchef Sara Orebrand.

I början av januari förstärkte klubben ledarstaben kring laget i form av Niclas Kruse, som fram till dess ingick i herrlagets sportgrupp. Kruse bildades en tränartrio med Niklas Johansson och Tobias ”Tuben” Svensson. Vem eller vilka som kommer att leda laget nästa säsong är inte klart.

– Diskussioner pågår, meddelar Sara Orebrand.