Sirius fick en dålig start hemma mot Brommapojkarna när Tim Björkström rev ner bortalagets Bajram Ajeti i straffområdet efter bara några minuter. Domaren dömde straff och 0-1 var ett faktum när Ajeti själv tog hand om straffen.

– Det var olyckligt – det var ju inte ens en målchans. Bollen är på väg ut men då snubblar han in i Tim så den var tufft dömd, säger Sirius kapten för dagen: Christer Gustafsson.

Rent spelmässigt var Sirius det bättre laget i den första halvleken och det var också Uppsalalaget som skapade flest chanser. När Sam Lundholm kom förbi sin gubbe på högerkanten och slog ett inlägg så nådde Gustafsson högst och nickade in kvitteringsmålet.

Artikelbild

| Målskytt. Christer Gustafsson gjorde Sirius första mål för i år.

– Det är alltid kul att göra mål men det kanske inte är mitt jobb i första hand.

Siriustränaren Kim Bergstrand tyckte att matchen var ett framsteg.

– Det var ett steg framåt för oss jämfört med förra helgen (0-4 mot Sundsvall reds anm). Vi var lite mer synkade och satt ihop lite bättre. Vi är inne i en process här nu med många nya både på och utanför plan. Det kommer att vara en process som tar sin tid men varje vecka blir vi lite mer samtrimmade och förhoppningsvis börjar spelare komma tillbaka efter skador.

Den andra halvleken präglades av byten – både från BP:s och Sirius sida.

Artikelbild

| Sirius innan matchen mot BP.

– Jag tror bara det var Jeppe (Arvidsson) och Kalle (Larsson) som var kvar på planen i slutet och som var med vid samma tid förra året – så det säger väl en del, säger Bergstrand.

Flera provspelare fick chansen att visa upp sig. David Tetteh, Mauricio Albornoz och Alberto Catenacci byttes alla in. Catenacci fick spela på det centrala mittfältet tillsammans med Albornoz.

– Det var kul att spela fotboll. De sista 10-15 minuterna blev det en ganska konstig match – både vi och BP hade gjort många byten men fram tills dess tycker jag att det är en bra fotbollsmatch.

– Både Marre (Albornoz) och Alberto (Catenacci) visar att de kan spela fotboll. Det är inte så himla lätt att hoppa in och spela i ett nytt lag men de visar att de hänger med, säger Kim Bergstrand.

Hur var det att möta moderklubben?

– Jag tänkte inte så mycket på det, men jag känner ju igen en del ansikten. Det var inte sentimentalt på något sätt utan det var mer bara roligt att spela match.

På onsdag reser Sirius ner till Portugal på träningsläger.

– Ifjol hade vi ett lag som var samspelt då vi gick in i Svenska cupen. Nu känns det ovisst men spännande på ett annat sätt. Det finns väldigt mycket spets i laget som vi kanske inte hade då vi gick upp – men vi är inte alls lika samspelta eftersom det är många nya. Så det är väl det vi måste jobba med, säger Christer Gustafsson.

pontus.stark@unt.se