– Det var extremt tungt i går (måndag) efter förlusten, men nu ser vi framåt och vet att vi har väldigt bra chanser att gå vidare, säger William Quist, som gjorde en bra insats mot Björklöven, den klart bästa sedan comebacken efter skadan i december.

– Jag har verkligen försökt att hitta tillbaka till formen, men det har gått halvknackigt. Den senaste tiden har orken börjat komma tillbaka, och det är extra inspirerande att spela slutspelshockey.

Eftersom Södertälje slog AIK hade Almtuna ett jätteläge att ta täten i tabellen.

– Hade vi vunnit hade vi satt oss i en bra situation, men det är små marginaler. Vi hade lika gärna kunnat vinna i går (mot Björklöven), och mot AIK tycker jag att vi skulle ha haft mer än en poäng, säger William Quist.

Han gjorde ett mål mot Björklöven och var ytterst nära att sätta 3–1 också.

– Det var jäkligt surt att den pucken inte gick in, säger Quist, som träffade målramen med sitt skott.

Det var en helt annan Quist publiken fick se mot Björklöven jämfört med de senaste veckorna. Det var lite av den gamle Quist. Bra skridskoåkning och framförallt viljan att ta sig in framför mål för att avsluta, som målet han gjorde i powerplay.

Södertälje då? Det är i princip bara tre poäng som räknas för Almtuna.

När lagen möttes senast, i den näst sista omgången i grundserien, blev det seger för Almtuna med 8–2 – på bortaplan.

– Men några 8–2 blir det inte den här gången. Jag tror att Södertälje kommer att täta till och inte ge oss några ytor. Det blir en stentuff och jämn match. För oss är det tre poäng som gäller, men för den skull får vi inte spela med huvudet under armen.

Om det är seger som gäller för Almtuna så är det samma sak för Södertälje, som i och med segern mot AIK tog sig upp på tre poäng.

Tabellen just nu:

1) Oskarshamn +6 och 6 poäng

2) Björklöven +3 och 6 poäng

3) AIK –1 och 6 poäng

4) Södertälje –1 och 3 poäng

5) Almtuna –3 och 3 poäng

6) Pantern –4 och 1 poäng

– Vi kan inte göra så mycket annat än att vinna våra matcher. Jag vet att vi måste ha hjälp av andra lag, men det är ingenting vi kan tänka på nu, säger Quist.

I Almtuna är det ett frågetecken för backen Gustav Lindström.

– Han kommer att testa under onsdagen, och så får vi ta det därifrån, säger tränaren Marrtin Gudmundsson.

Annars blir det samma lag som föll mot Björklöven. Almtuna har alla spelare friska och det finns inte så värst mycket att laborera med.

– Jag skulle tro att Södertälje är extremt revanschsuget efter 8–2-matchen där nere. Spelet framför de båda målen blir viktigt. Det lag som vinner den kampen kan vinna hela matchen, säfger Gudmundssson.