Ännu en DM-titel för Roine från Rasbo

55-årige Roine Björk har tagit ännu en DM-titel i rally. Det står klart efter helgens tävlingar i Enköping.

Under helgen som gick avgjordes sista tävlingen i årets rally-DM.

Under helgen som gick avgjordes sista tävlingen i årets rally-DM.

Foto: Håkan Lundh/Arkiv

Rally2019-10-13 22:13

Rallytävlingen Bredsladden avgjordes i skogarna runt Enköping under helgen, och var den sista tävlingen som ingick i årets DM. Roine Björk från Rasbo MK som kör tvåhjulsdrivet trimmat (2WD) kom tvåa i sin klass i Enköping, och det räckte för att säkra ännu ett DM-guld i den klassen.  
– Det känns naturligtvis bra. Det har väl blivit fyra-fem guld genom åren, säger Roine Björk.  
I tävlingen totalt i helgen kom Roine fyra, strax bakom klubbkamraten från Rasbo Robin Brandel som slutade trea. Vann gjorde Martin Holmgren från Films MK före Michael Holmgren från Gnesta.  
– Det började jäkligt bra. Men sedan blev det lite problem. Bilen som körde framför oss fladdrade av på typ varje sträcka, vilket gjorde att vi tappade en del på de tre sista sträckorna. Då gick musten ur lite, säger Roine Björk.  
Roine Björk har kört rally sedan början av 1980-talet, men om han fortsätter även nästa år inte helt självklart.  
– Det är inte helt spikat. Jag kan inte lova något, men risken är väl ganska stor att jag fortsätter. Det är fortfarande vansinnigt roligt att köra bil, säger han.  
Tävlingen överskuggades lite av en avåkning på den första sträckan där två åskådare blev träffade av en bil. Båda fördes till sjukhus i ambulans, men lyckligtvis blev personerna i fråga lindrigt skadade enligt uppgifter från tävlingsledningen. Tävlingen avbröts tillfälligt, men kunde återupptas och slutföras efter en stunds räddningsarbete. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!