Två insläppta mål på tre minuter i början av sänkte Sirius hopp om poäng mot Malmö på Studenternas IP.

Först utnyttjade Markus Rosenberg en svag hemåtpassning från Oscar Pehrsson och placerade in 2–0 innan Arnor Traustason sprang in i straffområdet och satte 3–0.

– När de gjorde andra målet kändes det som energin försvann helt, det blev tomt i depåerna. Vi återhämtade oss aldrig efter den dåliga starten i andra halvlek och vi fick försvara oss mycket, säger Tim Björkström.

Han tog klivet ut till ytterbacksposition istället för sin vanliga roll som mittback. I Philip Haglund (avstängd) och Christer Gustafsson (skadad) flyttades upp till mittfältet tillsammans med Mauricio Albornoz och Oscar Kindlund.

– Det var jobbigt eftersom de ofta kom runt på kanterna. Jag försökte stänga ned och gjorde så gott jag kunde men det är svårt att säga att det kändes bra när vi torskar med 0–4. Vi har en vecka på oss att hitta på något, det är en ny match mot BP med nya förutsättningar, säger Tim Björkström.

Innan olycksminuterna i början av andra halvlek tog Malmö ledningen efter en kvart då Markus Rosenberg lämnades fri i straffområdet och sköt in 1–0.

I slutminuterna fastställde Sören Rieks slutresultatet till 4–0 när han sköt in ett inspel i mål.

– Vi gör en katastrofinsats där vi inte alls är med i matchen. Det var ändå bara ett mål som skiljde i paus och ett bra anfall eller en frispark så kan det vara lika. Då är man ändå med på något sätt, men vi var inte nära dem, Malmö fick styra spelet och skapade flera lägen, säger Tim Björkström.

En annan förändring i Sirius startelva var att Jesper Arvidsson som nämnt spelade på mittfältet och Shkodran Maholli inledde på bänken och Moses Ogbu spelade som ensam anfallare.

– Vi saknade flera centralmittfältare och fick kolla vem som kunde spela där, då var "Jeppe" bäst anpassad och det fick bli så. Vi försökte med Shkodran och Moses tillsammans sist och valde att starta med en, säger Thomas Lagerlöf, tränare i Sirius.

Detta var Sirius fjärde raka förlust i rad och tionde nederlaget för säsongen. Därmed ligger kvar som tabelljumbo med fem inspelade poäng efter 13 omgångar.

I nästa omgång ställs Sirius mot Brommapojkarna borta på Grimsta IP.

– Malmö är en tuff motståndare, vi tappar övergångarna och slänger bort matchen i början av andra halvek när vi bjuder på enkla mål. Andra halvlek blev en transportsträcka för Malmö och det här var inte den lättaste matchen att vända trenden, säger Thomas Lagerlöf.