Alx får ny chans i Nascar

Hallå där Alx Danielsson, Storvretas racingstjärna, som får en ny Nascarchans i USA i helgen, den här gången på Nashville Superspeedway för körning i ARCA-serien.

4 april 1916 14:15

Hur är känslan?

– Det känns bra. Jag är laddad och jag har valt team (Peterson Motorsports) med god omsorg den här gången.

Ja, i februari blev du ståendes på Daytona International Speedway utan bil. Revanschläge?

– Lite så är det. Tack vare att jag inte kom till start senast fick jag väldigt många nya kontakter. Jag pratade med massor av team och alla kände till det som hade hänt. Teamchefen för Carter 2 Motorsports blev dessutom arresterad månaden efter loppet och har hamnat i fängelse för bedrägeri. Det är kö på folk som vill ha tillbaka sina pengar ...

Vad är ditt mål med helgens körning?

– Jag behöver framför allt köra fler lopp i den här lägre serien för att kunna avancera med min licens för de högre serierna.

Måste du prestera ett visst resultat?

– Vinner man spelar det såklart en roll, men budgeten för att vinna är helt annnorlunda mot min. Det här teamet har garanterat mig en bil i toppskick, men det är en bil som är runt en 20:e plats vad gäller hastighet i klassen. Det behöver inte nödvändigtvis avgöra vart man hamnar i de här racen. I första hand om att undvika en krasch. Men jag införstådd med att det inte är den snabbbaste bilen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård