Målet var han chanslös på. I övrigt stod John Alvbåge för bland annat en kvalificerad frilägesräddning och ett överlag stabilt spel i sin första Siriusmatch.

– Det var jätteroligt att få spela igen. Vi visar att vi är ett svårslaget lag. Givetvis är vi besvikna över resultatet, vi vill vinna matchen. Men det är ungefär som sista åket när man åker skidor, man får akta sig för det lite..haha, och vi är glada att vi inte har några skador, säger John Alvbåge.

Han som alla andra blickar fram emot nästa helgs allsvenska premiär mot Kalmar FF.

– Nu har vi bockat av den här matchen, och ser fram emot det som gäller. Vi kan inte spela träningsmatcher i all evighet, självklart hade vi velat vinna i dag, men vi visar att vi är svårslagna och det får vi ta med oss in i allsvenskan. Kalmar är en tuff nöt att knäcka, men det är väldigt inspirerande och vi ska göra allt för att plocka med oss tre poäng därifrån, säger han.

Alvbåge känner sig redo för allsvensk premiär.

– Jag känner mig jätteredo. Jag tror faktiskt aldrig att jag känt mig såhär glad och inspirerad tidigare. Jag hoppas att jag kan bidra med mycket. Det bra gubbar i laget och i ledarstaben, så nu är det bara att tuta och köra, säger han.

Siriustränaren Mirza Jelecak gillade det han såg av målvaktsförvärvet.

– Han bidrar med kommunikation och erfarenhet. Vi fick absolut de svar vi ville ha. Vi visste vad John gick för, men det var roligt att se honom i spel, säger Mirza Jelecak.

Matchen mot Frej på Lötens IP var en Siriusinsats som gav både frågetecken och utropstecken. Superettanlaget Frej pressade högt på hemmalaget, som blev obekväma och gjorde en del dåliga beslut i pass- och positionsspelet. Frej kunde också göra 1-0 genom Luca Polo efter dryga halvtimman.

– Vi var inte helt synkade i vår press i första halvlek. Början var helt okej, sedan lämnade vi för mycket ytor mellan oss. Vi fick inte heller träff på vårt försvarsspel, och det var lite för ofta som vi satte oss själva i trubbel, säger Mirza Jelecak.

Hemmaspelet blev bättre i den andra halvleken. Framförallt i tempot, intensiteten och noggrannheten i både passningar och presspel. 1-1 kom också efter frispark, där Stefano Vecchia sköt in kvitteringen.

– Vi fick ett bättre grepp om försvarsspelet i andra, och fick också bättre betalt för det. Vi hade några lägen i andra, och hade velat utnyttja det bättre. Det var en godkänd insats, säger Siriustränaren.

Både Jesper Arvidsson lagkaptenen Niklas Busch Thor klev av matchen med skadekänningar.

– Arvidsson fick problem med ryggen, men jag tror inte det är någon större fara. Niklas åkte på ett såkallat genomtramp, och där är jag osäker vilken grad det är just nu, säger Mirza Jelecak, som .