Almtunas "okände" matchvinnare

29 räddningar och hållen nolla. Almtunas smått okände målvakt Daniel Rosengren närmar sig nu toppmålvakterna i allsvenskan.

Almtunas målvaktsnolla: Daniel Rosengren.

Almtunas målvaktsnolla: Daniel Rosengren.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Ishockey2019-10-20 21:21

– Det är ju första nollan i allsvenskan så det är ju ännu skönare då, säger Daniel Rosengren efter Almtunas 1–0- seger mot Björklöven.

Han fick 29 skott på sig varav 15 av dessa kom i den tredje perioden då Umeå-laget tryckte på för en kvittering. I slutet var det ett rejält tryck på hemmamålvakten.

– Det är en lite annan känsla när man bara leder med ett mål. De sista två minuterna var tuffa, men vi redde ut det, säger målvakten som ändå tycker att han bästa räddning kom lite tidigare i slutperioden.

William Eriksson var då helt fri och Rosengren tvingades till en svår sidledsförflyttning.

– De spelade tvärs över vår zon och jag fick slänga mig lite på slutet, säger han.

UNT uppmärksammade Rosengren inför matchen. I avsaknaden av målvaktskompisen Jesper Eliasson (tillbaka i Växjö just nu från utlåningen till Uppsalaklubben) får Rosengren bära ett stort ansvar. 20-åringen har stått samtliga tre matcher den senaste veckan och gjort det med bravur. 

Men vem är då Daniel Rosengren? För den breda hockeypubliken är han nog närmast okänd. Han är fostrad i Vallentuna men spelade juniorhockey under tre säsonger i Djurgården innan han till den förra säsongen spelade elva matcher med Kallinge/Ronneby i division I, plus ett inhopp i allsvenskan i Karlskrona. I sin femte seriematch (i fredags mot Tingsryd) för Ais tog han sin första seger på nivån och i den sjätte kom alltså den första nollan.

Fler känner nog snart till Rosengren som nu är sjua i målvaktsligan med en räddningsprocent på 91,76.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!