Almtunas hopp: få in en slumppuck

Resultaten speglar inte Almtunas prestationer så här långt. Det tycker tränaren Martin Gudmundsson. "Hade vi spelat om de här matcherna hade vi vunnit tre", säger han.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson är hoppfull för att målskyttet ska lossna.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson är hoppfull för att målskyttet ska lossna.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-01 17:00

Det är i målproduktionen och effektiviteten det sitter i gällande Almtunas problem just nu. Bara åtta puckar i nät på 120 skott mål har endast räckt till två inspelade poäng. Att man fått i ordning på försvarsspelet har därför inte hjälpt; man står ännu utan seger.

 – Vi försöker att öva mycket avslut och jag är inte jätteorolig för att det inte ska släppa. Det gäller att få ned anspänningen och att slappna av, säger Gudmundsson.

Gudmundsson tror att det kan räcka med att få med sig ett turmål för att få allting att vända. 

– Nåt slumpmål och sedan har vi slappnat av allihopa. Du ser ju målet Mora gjorde (pucken gick via två skridskor innan den gick i mål), det finns ju inte på kartan, säger han.

Almtuna har också spelat 26 minuter i numerärt överläge utan att få utdelning en enda gång.

Förutom skadade Hampus Harlestam (väntar på en magnetkameraundersökning för sitt ena knä) har Almtuna samtliga spelare friska inför Södertälje borta.

– Det är ett rutinerat lag med bra forwardsbesättning men lite skador på backsidan. Det blir en tuff uppgift för oss men vi brukar ju vara bra i Scaniarinken, säger Gudmundsson.

I Södertäljes bås står numera Nichlas Falk som en av tränarna. Falk kom och gick från Almtuna under kort tid i våras. Han fick till stor del lämna efter ett missnöje i spelartruppen. 

Matchdags

Södertälje–Almtuna

Hockeyallsvenskan

Scaniarinken 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!