Det var i matchen mot Modo som Blomstrand fick en tackling bakifrån mot huvudet och blev liggande på isen ganska länge.

Han fullföljde matchen, men efteråt mådde han inte bra. Det konstaterades att han fått en hjärnskakning och sedan dess är det mest vila som gäller.

– Det har blivit bättre, det känner jag. Tidigare när jag var ute och käkade lunch var jag tvungen att åka hem direkt och sova, säger han.

I går, onsdag, var Blomstrand på plats i ishallen för att se lagkompisarna spela mot Västervik, men det gick inte så bra.

– Jag trodde att jag var bättre än vad jag var. Det var alldeles för högljutt i hallen och skallen sade ifrån, det var bara att åka hem. Jag trodde att jag skulle kunna se hela matchen.

I stället fick han se matchen på tv:n hemma i lägenheten.

– Det var fantastiskt bra. Grabbarna spelar som bara den, säger Blomstrand.

Det blir lite långtråkiga dagar för Almtunas skyttekung. Han kan inte ens träna lite lätt på cykel. Att bara titta på tv är heller inte så bra.

– Jag kan inte göra så mycket och får lite abstinens, man blir lätt uttråkad, säger Blomstrand, som dock har hittat en bra syssla: ljusstöpning!

– Jag måste ha något att göra och då tänkte jag prova på det. Lägenheten är ny och det är inte så mycket grejer här ...

Blir ljusen bra?

– Nä (ha ha), de blir nog lite krokiga.

Det är oklart när Blomstrand kan vara tillbaka i spel. Ingen har något svar. "Det får ta den tid det tar."

Kan du ångra att du fortsatte att spela efter smällen?

– Vet inte ... Jag tyckte att jag kunde fortsätta att spela, det kändes så, men det var kanske inte det smartaste jag har gjort. Jag har ingen aning om hur det hade sett ut i dag om jag klivit av i stället.

Trots att han var tvungen att lämna matchen mot Västervik så tycker han att det var skönt att "komma ut" och att få träffa laget.

– Det var skönt att kunna visa sig och träffa "Ragge" (Ragnarsson) och "Guden" (Gudmundsson), säger han.