Det var på den femte sträckan, den andra på etappen, som Åhman avgjorde, eller ska vi säga att konkurrenten Dan Thörnevall från Boden gjorde bort sig.

Pontus Åhman i sin Peugeot körde femte sträckan på 11.29,5 – och Thörnevall var nästan 16 minuter (!) långsammare efter stora problem. Därmed var Pontus Åhman seger i stort sett säkrad. Han kunde bevaka sin ledning.

Att Almungeföraren, tillsammans med kartläsaren Filip Wernefur, gjorde en bra tävling råder det ingen tvekan om. Efter den första etappen i fredags matchade man toppen i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, men riktigt så snabbt gick det inte på lördagen.

Åhmans tid hade sånär räckt till en pallplats i trimmade klassen. Det var bara två sekunder som skiljde honom från Kristian Johansson från Kinds MK.

Åhmans teamkompis i Peugeot, Jari Liiten från Sandvikens MK, fortsatte att köra bra i junior-SM-klassen. Gästriketalaningen hade totaltiden 1.06,26, att jämföras med Åhmans 1.07,08.

Almunges Stig Andervang, som kör Dick Wicksells gamla Subaru i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, tvingades bryta på den femte sträckan efter motorfel.