Adam Andersson säkrade SM-titeln

Adam Andersson från Örbyhus tog poängen som krävdes för att säkra titeln i SM3-klassen i årets enduro-SM.

Adam Andersson säkrade segern i SM3-klassen.

Adam Andersson säkrade segern i SM3-klassen.

Foto: Thomas Lindblom

Motor2019-10-05 20:29

Säsongens sista SM-tävling kördes i Enköping under lördagen. Det blev en del lokala framgångar. Adam Andersson från Örbyhus MCK hade ledningen i SM3-klassen inför tävlingen. Det krävdes sex poäng. Och han pallade till slut för trycket. Andersson tog sig i mål som 13:e förare i tävlingen och slutade tvåa i sin klass bakom Micke Persson. Därmed fick han med sig 17 poäng och och höll undan för tvåan Oliver Nelson totalt, med en marginal på 18 poäng till slut. Efter en tid med mycket skadebekymmer var det här guldet en välkommen framgång för Adam Andersson.
– Det känns väldigt skönt, sa han på den efterföljande segerintervjun.
En av dagens vassaste prestationer stod annars en hemmaförare för. Lucas Vågberg från Göta MS. Den 20-årige endurotalangen låg länge topp tre i hela tävlingen, men en rejäl vurpa strax innan målgång på den åttonde av tio specialsträckor förändrade läget. Han slog i huvudet och kunde kort senare också konstatera att han blödde rejält från ena armbågen. Men Vågberg ruskade av sig den kraschen. Höll ihop åkningen på de sista två sträckorna och vann både JSM1-klassen i tävlingen, och tog också ett brons i samma klass. Totalt kom han femma i tävlingen på hemmaplan. Därmed tog han också en inteckning i den lilla Götapokalen.
– Jag hade nog varit trea totalt om jag inte gjort den här vurpan. Men jag är jättenöjd ändå. Det är kul att åka på hemmaplan, och det var en rolig tävling, det är kul att de gör lite annorlunda mot hur det brukar se ut. Sedan var det första medaljen också som junior. Det är kul att det går bra, säger Lucas Vågberg, som också är uttagen i Team Östra Enduros lag till klubblags-VM på kommande Six Days i Portugal som avgörs i november.

Lucas Vågberg slutade femma i SM-avslutningen på hemmaplan.
Lucas Vågberg slutade femma i SM-avslutningen på hemmaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!