17-åringen får chansen för Sirius

Jonas Lindberg är sjuk och missar matchen mot Östersund. Då får 17-årige talangen Joakim Persson chansen i truppen för första gången.

Joakim Perssons lag vann på träningen och fick medalj.

Joakim Perssons lag vann på träningen och fick medalj.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-10-18 12:33

Persson har gjort en riktigt fin säsong för Sirius ungdomslag där han spelat med både U17 och U19. Han har tränat med A-laget då och då och blev under sommaren även uttagen i P17-landslaget. Nu kommer nästa milstolpe då Persson finns med i Sirius trupp till lördagens match mot Östersund.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Det ska framför allt bli lärorikt och att det ska gå bra, säger Persson efter fredagens träning på Löten.

I Sirius trupp utgår Kebba Ceesay med en känning, sjuke Jonas Lindberg samt Sherko Faiqi som under helgen ska spela med Gefle. I deras ställe kommer alltså både Henry Offia och Joakim Persson in. Den unge talangen fick beskedet efter torsdagens träning.

– Just nu känner jag ingen nervositet utan jag är bara taggad inför matchen. Sedan får man se inför matchen hur det känns.

Hoppas du på ett inhopp?

– Självklart, jag hoppas verkligen på att få komma in och göra skillnad i matchen.

Hur stort vore det med allsvensk debut?

– Det hade varit väldigt stort, men vi får se.

Persson har som sagt tränat med A-laget från och till under hela säsongen egentligen.

– Det är väldigt utvecklande och man lär sig för varje träning. Det är väldigt kul och jag är tacksam för möjligheten. 

I Siriuslägret är det sjukdomar även på Abdul Razak och John Junior, som inte tränade med laget under fredagen. Jesper Arvidsson har problem med en fot och fanns inte heller med. Sedan tidigare saknas långtidsskadade trion André Österholm, Robert Åhman Persson och Adam Ståhl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!