Vill toppa listan för bästa företagarklimat

Betongfabriken vid Wenngarns slott vill inspirera och ge verktyg för självledarskap genom workshop, Kickstart-dagarna.

15 augusti 2019 16:00

– Syftet är att bidra till ett välmående företagarklimat genom att bli en naturlig mötesplats för regionens driftiga människor. Vi vill vara en plats där man skapar relationer till varandra och där man lär sig nya saker och övar på att utveckla sig själv och verksamheten man arbetar i. Genom att jobba med självledarskap och bygga goda relationer får vi hållbara människor som bygger välmående verksamheter, säger Anette Wilnersson, vd och grundare för Betongfabriken.

Kickstart-dagarna är också ett sätt att visa upp Betongfabriken, ett coworkingkontor med fokus på personlig utveckling och balans mellan arbete och fritid.

Det är tredje gången som evenemanget arrangeras.

– Vår målsättning är att bidra på de sätt vi kan för att vår region ska toppa listorna för bästa företagarklimat, och eftersom vi brinner för utveckling så vill vi bidra med ett sammanhang där man kan växa både som människa och med sin verksamhet.

Under Kickstart-dagarna lanseras en digital marknadsplats där köpare och säljare gör sina affärer i ett slutet ekosystem.

– Du behöver inte ens vara egenföretagare för att delta i ekosystemet – det är perfekt för att testa hur det känns att driva sin egen affär, säger Anette Wilnersson.

Några av föreläsarna kommer från Sigtuna kommun:

Retorikexperten Nina Buchaus ger verktyg för att utvecklas genom medveten kommunikation. Pedagogen John Steinberg är författare till 52 böcker om inlärning, pedagogik och ledarskap. Han håller en föreläsning om att hitta styrkor på tre minuter. Saskia Snikkenburg, Anna Forster och Conny Andersson brinner för holistiskt perspektiv på den välmående människan med olika fokusområden.

Annika Bröms, regionansvarig på Svenskt Näringsliv kommer att prata om passion och prioriteringar.

– Jag kommer dels att prata om det som är grunden för mitt arbete som regionchef för Svenskt Näringsliv med företagsamma människor, konkurrenskraftiga villkor och fri företagsamhet. Sen kommer jag glida in på värderingar, övertygelse och passion som drivkrafter. Jag kommer att dela med mig av mina egna strategier med glädje, gemenskap, långsiktiga mål, learning by doing, tydlig arbetsdelning, prioriteringar och uthållighet, säger Annika Bröms.

Kickstart-dagarna äger rum 9-19 september.

Läs även: De jobbar för kollektivet

Läs även:Hembygd och betong i ny utställning

Läs även:Mångkulturdagen firas för första gången

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago