Vill ha aktiviteter i Valsta simhall

Området kring den stängda simhallen beskrivs som en av de mest otrygga platserna i Valsta. Nu berättar Lars Björling (SFS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, om kommunens planer för platsen.

12 april 2018 08:00

När Midgårdsbadet öppnade i september 2014 stängdes Valsta simhall.

Nu har Valsta simhall stått tom i snart fyra år. Det beskrivs som en av de otryggaste platserna i Valsta, där bland annat öppen drogförsäljning har bevittnats.

– Vi är medvetna om att det inte är bra där. Det är inte bra att lämna en byggnad obemannad, säger Lars Björling.

Halva byggnaden rymmer dock fortfarande en aktiv sporthall där ungdomar spelar basket och innebandy och utövar kampsport.

Ett medborgarförslag har skrivits av en Sigtunabo som föreslår bygget av en stor mötesplats med äventyrshallar i Valsta.

Är det något som kan bli aktuellt i simhallen?

– Det kan vi inte bifalla. Socialdemokraterna har i sin budget i många år föreslagit ett allaktivitetshus i Valsta, men det kan kosta mycket pengar, cirka 40 miljoner kronor. Pengar som inte finns nu. Socialdemokraterna hade heller inga pengar till ett allaktivitetshus.

Diskussioner om aktiviteter finns dock på bordet. I maj kan man få veta mer om vad som ska hända med simhallen i Valsta.

– Det kan bli något spännande. Det blir dock inte simhall på grund av Midgårdsbadet. Men vi kan ha tillfälliga aktiviteter där. Vi tänker också långsiktigt. Man kan göra platsen attraktiv utan att det kostar mycket pengar, säger Lars Björling.

Läs också:

Här känns det otryggt i Valsta

Problemområdet Valsta ska bli ett föredöme

Ny fritidsgård invigs i Valsta

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago