"Vi vill prata med alla"

Polisen ställer upp sin husbil vid platsen där en kvinna hittades död i Sigtuna förra helgen – vill få uppgifter.

30 januari 2015 14:42

Polisen vill komma i kontakt med personer som har rört sig vid Ropstens brygga vid Sigtuna den 23-24 januari då en död kvinnan påträffades i vattnet intill bryggan.

– Vi jobbar förutsättningslöst med ärendet. Det gör vi för den avlidna men även för den misstänkte mannens skull. Vi vet inte exakt när kvinnan avled och det finns många frågetecken i fallet, säger Jörgen Källström som tidigare jobbade vid Sigtuna närpolis.

Polisen vill komma i kontakt med alla som rört sig i området under den aktuella tiden. Jörgen Källström poängterar att det är lika viktigt att personer som inte tror sig ha sett något hör av sig.

Under två dagar kommer han och kollegan Jenny Åberg att finnas tillgängliga vid platsen där polisens husbuss är uppställd. I dag fredag står bussen på plats fram till klockan 22. Och på lördag är husbussen på plats 9 till 15.

– Vi vill prata med så många som möjligt. Även om man själv inte har gjort några iakttagelser på platsen så kan det ändå finnas detaljer som är avgörande för utredningen, säger han.

Även personer som känner sig olustiga över vad som har hänt är välkomna in i polisens husbil.

– Det kanske finns äldre som känner sig oroliga. Vi står även här för att visa att polisen är närvarande även om närpolisstationen i Märsta är stängd, säger Jörgen Källström.

I onsdags häktades kvinnans make, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till anklagelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Flyckt