Väpnat rån mot bank

Fyra beväpnade personer slog till mot en Nordeabank i Märsta och avvek sedan från platsen. Rånarna jagades under onsdagen av polis.

24 oktober 2018 17:29

Larmet om att Nordea på Raisiogatan i Märsta utsatts för ett rån inkom vid 10-tiden. Fyra beväpnade och maskerade personer ska ha avvikit från platsen i ett fordon. Det möjliga flyktfordonet påträffades i närheten av bankkontoret och togs i beslag för en teknisk undersökning.

Platsen spärrades av och flera patruller och en helikopter sökte efter rånarna.

– Jakten går överallt och vi har hjälp från de västra och norra polisdistrikten, uppgav Kjell Lindgren, Stockholmspolisen.

På brottsplatsen arbetade polisen med att samla in spår efter de misstänkta gärningsmännen. Arbetet med att gå igenom filmer från övervakningskameror och höra vittnen pågick parallellt. Händelsen utreds som grovt rån.

UNT har pratat med en man som kom ut från Lidl strax före klockan 11. Han stod vid bankomaten och såg när polisen kom och spärrade av området vid Nordea. Helikopter snurrade runt Tingvalla och sen i Valsta, berättar han.

– Jag såg också polispiket med tungt beväpnade poliser, säger han.

Nordea stängde sitt kontor efter händelsen.

– Ingen har skadats fysiskt enligt uppgifterna vi har i nuläget. Nu tar vi hand om de berörda medarbetarna enligt de gängse rutiner som vi har, säger Afroditi Kellberg, presschef för Nordea.

Huruvida rånarna kom över något byte eller inte är i nuläget okänt. Enligt TT Nordeas kontor i Märsta kontantfritt.

– Det är inget som jag kan kommentera. Nu försöker vi skapa oss en bild av vad som har hänt med hjälp av polisen, säger Afroditi Kellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Nordenhem Anna Hellberg Jeanina Santiago