I två veckor framåt kommer biblioteket i Valsta Centrum, Mimers källa, att hållas stängt. Kommunen hoppas att kunna öppna biblioteket igen måndag 13 februari.

Sigtunabygden har tidigare rapporterat om miljöproblem på biblioteket. Det luktar illa som avlopp, särskilt på morgonen, enligt personer som SB talat med tidigare.

Ett annat långdraget problem på biblioteket är ett läckage i taket som har funnits under två års tid. Det droppar in mest under våren och i slutet av hösten. Men även efter kraftiga snöfall läcker vatten in när snön smälter.

En felundersökning pågår när det gäller vattenläckaget och nya fastighetsägaren Fondex AB har lovat att reparera så fort läckan kan hittas.

I Valsta centrum har det också varit problem med falska brandlarm som alltför ofta tjuter i anläggningen.

Sigtuna kommun meddelar i dag på sin webb att den som tänkt låna böcker i Valsta, istället får vända sig till biblioteket i Märsta. Men böcker kan även fortsättningsvis lämnas tillbaka i återlämningsfacket vid Mimers källa och omlån kan göras på bibliotekets hemsida.

"Anledningen till att Mimers källa tvingats stänga tillfälligt, är för att Sigtuna kommun månar om personal och besökares hälsa. Flera personer ur personalen har uppvisat symptom som kan bero på dålig inomhusmiljö.

Fastighetsägaren ska de närmaste dagarna komma med en handlingsplan på åtgärder samt en tidsplan." står det i ett pressmeddelande från Sigtuna kommun.

Läs mer här: Nytt möte om Valsta

Bibliotekets nya lokaler invigdes

Valsta centrum har nya ägare