Ung konst visas i Sigtuna

Just nu finns chans att se ung konst på Kulturgården i Sigtuna.

16 maj 2019 10:00

Det är elever från SSHL:s grundskola och gymnasium som visar vad de skapat under året. På övervåningen visar barn från fritidsverksamheten Gårds-Hästis egentillverkade käpphästar under samma period.

– Vi brukar ha en utställning i Kulturgården varje vår där vi visar ett urval av vad eleverna på gymnasiet arbetat med, säger Toni Graalheim, bildlärare på SSHL (Sigtunaskolan Humanistiska läroverket).

På grund av ändrade regler om meritpoäng har färre elever valt till bild i sin undervisning i år, därför fick även några åttondeklassare chans att vara med i årets utställning.

– Trots att färre läser bild är kvalitén på årets utställning otroligt bra. Eleverna visar ovanligt hög nivå i år, säger Toni Graalheim som är imponerad av eleverna.

Något speciellt tema finns inte, men när alla hade lämnat in sina konstverk visade det sig att många elever har valt att spegla relationer av olika slag.

Teknikerna som eleverna använt är allt från målningar i olja och akryl, till teckningar och skulpturer. Skulpturerna är gjorda både i lera och tråd.

Utställningen kommer att vara öppen på helgerna och finns kvar till och med söndag 26 maj. Under samma tidsperiod ställer barnen från Gårds-Hästis på Wenngarn ut sina egentillverkade käpphästar på övervåningen. Namnet på deras utställning är ”En mall – alla olika”.

– Alla barn har haft en mall att sy hästhuvuden från, ändå blev alla käpphästarna helt olika. De är jättefina och vernissagen blev jättelyckad med många besökare, säger Pernilla Öhman och Stina Åstrand som driver fritidsverksamheten på Wenngarn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa