Två av sex finalister från Sigtuna

Två kockar från Sigtuna kommun kan bli Årets ekokock 2019.

26 juni 2019 09:50

Den ena finalisten är Niklas Pallgren, köksmästare på konferensanläggningen Kämpasten i Sigtuna som drivs av Sodexo på uppdrag av Handelshögskolan i Stockholm Executive Education AB.

Den andra är Niclas Jansson, köksmästare på Sigtunahöjdens Restaurang Skog.

Tävlingen riktar sig enligt ett pressmeddelande till "högt gastronomiskt presterande kockar som valt att visa vägen inom branschen".

Niklas Pallgren har placerat sig långt fram i flera kocktävlingar de senaste åren. 2010 vann han ”Årets företagsrestaurang” och han var nära en finalplats i ”Årets kock” både 2016 och 2018.

Restaurang Skogs köksmästare Niclas Jansson blev förra året världsmästare i kocktävlingen Copper Skillet i Toronto. Restaurangens tema är naturen och hållbarhet. Gran, hägg och ängssyra finns exempelvis i menyn.

"Sigtuna är på många sätt en spännande matdestination med flera bra krogar och restauranger, men vi vill att fler ska hitta hit. Vi vill bidra till destinationens utveckling och attraktionskraft och har därför skapat Restaurang Skog" skriver Sigtunahöjdens vd Lotta Boman, på konferensanläggningens webbsida.

Temat för årets ekokocktävling är modern nordisk matlagning från grunden, enligt arrangörerna Föreningen Ekokockar och KRAV. De tävlande har skickat in recept som bedömts av en jury. I finalen, 13 september, kommer sex ekokockar att tillaga en trerättersmeny inför publik.

Övriga finalister är: Jonas Karlsson, Fotografiska, Stockholm, Joachim Johansson, Scandic Mölndal, Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg och Eskil Bondsäter, Hemmagastronomi, Luleå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa