Stort vattenland planeras

Ett stort vattenland med fler än 30 olika attraktioner och som kan ta emot omkring 2 000 personer åt gången planeras. Nu ska kommunstyrelsen ta beslut i frågan.

29 augusti 2019 16:30

Koncernen Vi Invest har under flera år haft som vision att etablera ett av Sveriges största vattenland, kombinerat med ett hotell, i Stockholmsregionen. De har valt ut Rosersberg för detta.

Enligt ett pressmeddelande kommer vattenlandet att vara en inomhusanläggning. Det ska bland annat erbjuda flera olika typer av vattenrutschbanor, vattenlek, bastu, massage och relaxavdelning.

Det planeras även ett hotell med över 200 rum, kontor, konferens, festvåning, gym samt takterrass.

Det aktuella området i Rosersberg ligger längs E4:an knappa tio minuter söder om Arlanda.

Andreas Thoor, planchef på Sigtuna kommun, säger att Sigtuna kommun redan har gett Vi Invest ett positivt förhandsbesked för hotellet, som kommer att ligga inom ett redan detaljplanerat område. Vattenlandet ligger dock inte inom den detaljplanen.

Den 9 september bestämmer kommunstyrelsen om visionen kan bli verklighet.

– Det tänkta vattenlandet kommer att tillföra kommunen ett betydande besöksmål, vilket i förlängningen kommer innebära både arbetstillfällen och inkomster för kommunen. Dessutom stärker detta vårt varumärke ytterligare, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Inom området för vattenlandet föreslås även en parkanläggning med möjlighet till bland annat solbad samt en vall med planteringar som ska fungera som bullerskydd.

Målet är att inviga anläggningen under 2022.

Vattenland och hotell kommer att byggas och drivas helt i privat regi av Vi Invest AB.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!