Vann största tävlingen – igen

Maria Karlsson, Skepptuna MK, vann för fjärde gången en av Sveriges största folkracetävlingar.

13 juli 2015 09:26

Maria Karlsson från Rimbo tävlar för Skepptuna motorklubb och blev i helgen för fjärde gången segrare i Semesterracet i Vimmerby, en av Sveriges största inom folkrace med över 600 anmälda startande.

Finalloppen blev dramatiska. I B-finalen gick Maria Karlsson i mål som andra förare, men sedan upptäcktes att loppet hade körts i ett varv för mycket.

- Det var turbulent sista varvet. Jag fick bilen lite kraschad. Jag var osäker på när jag gick i mål om jag hade vunnit, och det tog ett tag innan det blev klart, säger Maria Karlsson.

I A-finalen var det långt ifrån bra raka spåret.

- Jag hade ytterstpå och var sist. Men en efter en körde de bort så jag kunde plocka placeringar. Jag såg att de två som låg före höll på och bråka, det var nästan så att man förstod att något skulle hända.

När de två körde ihop kunde Maria Karlsson köra om och kom först i mål. De tidigare segrarna var 1999, 2000 och 2009. Bara en förare till har lika många segrar, Ingela Svensson, Borås MK.

Hur ser du på den här segern?

- Det här är en av Sveriges första folkracetävlingar, så jag den slår väldigt högt. Jag har ett vandringspris hemma sedan tidigare, och nu börjar jag på en ny omgång.

Maria Karlsson och hennes familj, där fler kör i tävlingarna, har åkt vidare till Motala där Folkracefestivalen äger rum denna vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!