Västerås/Irsta tog ledningen efter knappt en kvart och behöll den till slutminuterna. Då kom Skånela tillbaka och kvitterade till 25–25 innan Erik Östlind gav laget ledningen med drygt en halv minut kvar att spela.

I anfallet efter sköt bortalaget i stolpen och sedan satte Jesper Byström 27–25 på straff och då spelade det mindre roll att gästerna reducerade.

– Kul för Jesper att han får kliva fram i slutet med två framspelningar och ett straffmål. Vi har många fler procent att kräva ut men det känns otroligt skönt att vinna, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

I första halvlek tappade Skånela en tremålsledning från 8–5 till 8–8 och sedan tog Västerås/Irsta ledningen och ledde i halvtid med 15–13.

Bortalaget behöll ledningen länge och ledde som mest med tre mål efter 44 spelade minuter innan Skånela kom tillbaka.

– Vi spelade sju mot sex i de sista anfallen och fick väldigt bra utdelning på det, samtidigt som försvaret blev mer aggressivt och desperat. Det finns mycket att jobba men det är inte konstigt efter en premiär, säger Jimmy Karlsson.

Det sena avgörandet gjorde att Skånela vann premiären med 27–26 och tog en viktig seger i en svängig match.

Artikelbild

– Väldigt skönt att vinna, i det här serien är det många bra lag och premiärer är alltid jobbiga. Det är mycket hjärta och vi kanske inte orkade omvandla allt till hjärna. Det var en del misstag och tekniska fel men till slut lyckades vi vinna, säger Jimmy Karlsson.

I nästa omgång ställs Skånela mot Lindesberg på bortaplan redan på onsdag.

Artikelbild

– Vi har inte vunnit en premiär på flera år och att göra det på det här sättet är såklart extra skönt. Det är roligt att säsongen är igång och vi går vidare med två poäng och råg i ryggen, säger Jimmy Karlsson.