Skånela laddar för säsongen

Skånela förbereder sig för fullt inför den kommande säsongen. Snart väntar de första träningsmatcherna och laget vet vad de vill förbättra.

20 augusti 2019 05:00

Efter sommarledigheten med egen träning är Skånela tillbaka i gemensamma träningar inför den kommande säsongen i damallsvenskan.

I början av augusti återsamlades laget för förberedelser.

– Det är alltid roligt att dra igång igen efter lite ledigt och man får alltid ett sug efter handboll. Det känns bra och det har varit fin fart på träningarna hittills, säger Fredrik Söderberg, huvudtränare i Skånela.

Helgen 24–25 augusti har laget träningsmatchhelg med sina första träningsmatcher och troligen blir det runt sex möten innan damallsvenskan börjar.

– Första perioden av försäsongen var mycket fys och nu handlar det om att få igång handbollen igen efter uppehållet. Det är fortfarande en del fys men mer spel och det är en intensiv period i augusti och september, säger Fredrik Söderberg.

Vill ni ändra något spelmässigt från förra säsongen?

– Vi känner att vi inte fick ut det vi ville i försvarsspelet förra säsongen och vill sätta en tydligare grund där. Det var för spretigt förra året och vi borde inte släppt in så många mål. Vi hoppas att det ska bli tydligt hur vi ska agera så att defensiven klickar och även blir bättre kontringsmässigt.

Förra säsongen slutade Skånela på åttondeplats efter att ha besegrat OV Helsingborg med 24–21 i sista omgången och säkrat kontraktet på egen hand.

I en extremt jämn och tät tabell var det bara tre poäng upp fjärdeplatsen som innebar kval till SHE men även bara fyra poäng ned till direktnedflyttning.

– Det är svårt att säga hur konkurrensen ser ut, det brukar vara mycket ruljangs på spelare i serien och lag som förändras. Det blir säkert jämnt även nästa säsong, kanske inte lika som förra men det finns många bra lag, säger Fredrik Söderberg.

I premiären av allsvenskan tar Skånela emot Kristianstad hemma i Vikingahallen den 29:e september.

Sedan väntar första bortamatchen då laget ställs mot Aranäs.

– Vi vill få till ett bättre försvarsspel och omställningsspel. Vi har individer för det men fick det inte att klicka förra säsongen. Framåt gjorde vi många mål och där har vi behållit spelare och kan bygga vidare på det. När försvaret och offensiven klaffar samtidigt så kan vi hota alla lag i serien, säger Fredrik Söderberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström