Sigtunaspelare till VM

Till vardags spelar hon innebandy i Sigtunas junior- och damlag. Men Selma Johansson är även uttagen till USA:s landslag som ska spela VM i december.

11 oktober 2017 05:00

Selma Johansson är född i USA och bodde ett år i landet innan familjen flyttade till först Schweiz och sedan Sverige när hon var sex år gammal. Därmed blev kunde hon delta i ett träningsläger med det amerikanska landslaget i Motala i slutet av augusti.

– De skickade ut att de sökte spelare i Sverige och andra länder där innebandy är populärt. Jag åkte till lägret för att spela i U19-landslaget men efteråt sa de att jag fick vara med i damlaget, säger Selma Johansson. Det amerikanska landslaget består av drygt 15 spelare där många är från Sverige, Finland och Tjeckien. De kommer att träna mycket på egen hand inför VM.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande, men även lite nervöst att spela VM. Jag har inte så bra koll på motståndet men alla lag kommer att vara bra, säger Selma Johansson.

Selma Johansson tillhör Sigtunas juniorlag men spelar även matcher med damlaget som inledde sin säsong i division 3 norra i september.

– Vanligtvis blir det två matcher i veckan och det är väldigt roligt att spela. Jag fastnade direkt för sporten och tyckte att det var jättekul, säger Selma Johansson.

För Selma fortsätter seriespelet med Sigtuna fram till en vecka innan VM då USA:s landslag samlas i Slovakien för att träna tillsammans.

– Det kommer såklart att bli speciellt att spela VM och kliva ut på planen i sådant sammanhang, säger Selma Johansson.

Selma började spela innebandy när hon var åtta år gammal och förra säsongen blev hon uttagen till Upplands distriktslag. Selma spelar även volleyboll med skolan där hon studerar andra året på gymnasiet.

– Min pappa spelade innebandy och det han som drog med mig in i sporten. Jag har utövat flera andra idrotter men alltid kommit tillbaka till innebandyn, säger Selma Johansson.

I USA:s grupp i VM ingår Japan, Danmark och Thailand. I premiärmatchen av mästerskapet ställs Selma och de andra spelarna mot Japan den första december.

Om du vill stödja Selma Johansson och de andra spelarnas insamling till VM i Slovakien kan du göra det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström