Sigtuna Swimrun firade fem år

Sigtuna Swimrun firade fem år i helgen med flera förändringar. Snabbaste laget i tävlingen var "PERKA" som tog hem segern.

19 augusti 2019 18:00

I helgen avgjordes Sigtuna Swimrun för femte året i rad och som tidigare startade de tävlande på Hotell Kristina och sprang ned till Våfflan.

Där väntade den första simsträckan och det blev en ganska tuff öppning då det blåste rejält och gick gäss på Mälaren.

Den stora skillnaden i år var att det var fem simsträckor mot fyra stycken tidigare år. Den längsta simsträckan är ca 700 meter lång, med start från naturskyddsområdet på Munkholmen och sedan simning tvärs över fjärden, under Färjestadsbron och slutligen går de tävlande upp på Vattenskidsklubbens område. En annan förändring var att en löpsträcka gick genom hela Stora Gatan.

– Vår målsättning var att göra Sigtuna Swimrun mer publikvänligt och visa upp vackra Sigtuna stad för de tävlande, vilket vi tycker att vi uppnådde, säger Fredrik Buchaus, från Sigtuna Sports Club och ansvarig för bansträckningen.

Varvning och målgång var som tidigare på Hotell Kristina och där möttes de tävlande av påhejande släkt och vänner.

Snabbaste laget var ett mixlag, ”PERKA”, bestående av Per Sydner och Karolina Sydner med den imponerande tiden 1,17,43, tvåa kom ett damlag, ”Team Starka Systrar”, Annika Sahlqvist och Maria Anderzen och trea blev herrlaget, ”Human Ambition”, Emil Moberg och Johan Holgersson.

Ett swimrun-lopp går ut på att man i lag om två springer och simmar omvartannat. Man springer alltså i våtdräkt och badmössa och simmar med skor! Reglerna är att deltagarna får ta med sig de simhjälpmedel de vill, under förutsättning att de bär med sig dessa under hela loppet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström