Sigtuna golfbana bäst i Uppland

Sigtuna golfbana har prisats som bäst i Uppland. Föreningens ordförande Lars Kjellberg lyfter fram naturen som en viktig vaktor och hoppas att fler ska spela på banan.

2 mars 2020 10:56

När förmånskortet Golfhäftets spelare utsåg de bästa golfbanorna runt om i Europa och Sverige röstades Sigtuna GK fram till nummer ett i Uppland i en undersökning för 2019.

Golfhäftet är ett samarbete mellan Golfhäftet i Sverige AB och de anslutna golfklubbarna och dess spelare betygsatte bland annat banorna, golfklubbarnas bemötande och faciliteter.

– Det är såklart kul och trevligt. Ute i golfvärlden är det lite blandade känslor gällande Golfhäftet men de har många spelare som åker land och rike runt för att spela golf. Flera planerar sin semester och åker runt med husbil för att spela på olika klubbar och det är jätteroligt att de tycker om Sigtuna, säger Lars Kjellberg, ordförande i Sigtuna GK.

Vad gör er bana bra?

– Jag får ofta höra att det är en väldigt naturskön och vacker bana och bra golfanläggning. Det finns ett otroligt värde att se sig omkring och inte bara titta på den vita bollen som ska flyga ett visst antal meter. Om man ser sig omkring så upptäcker man Upplandsnaturen med sina ekar, Garnsviken som rinner in från Mälaren, Venngarns slott som ligger i närheten eller kan höra fågelkvitter. Om man har tur kan man se en havsörn innan du slår iväg bollen. Det blir en väldigt trevlig och härlig upplevelse samtidigt som man kan spela bra golf, säger Lars Kjellberg.

Sigtuna GK bildades 1961, utsågs 2015 till Årets golfklubb av föreningen Golfjournalisterna och har i dag cirka 700 aktiva medlemmar.

– Vår målsättning är att bli fler medlemmar och få en starkare ekonomi så att vi kan göra fler saker och aktiviteter inom klubben. Golfsverige har en ganska hög medelålder och så även Sigtuna men golfen står sig bra här, säger Lars Kjellberg.

Förra året avgjordes distriktsmästerskapen på banan och hemmaföreningen firade flera framgångar genom bland annat Hugo Ericson som kom tvåa i herrklassen med 152 slag och vann H21-klassen före klubbkamraten Erik Bäck. Sigtuna blev bästa förening i herrklassen då även Andreas Harnebring slutade på delad fjärdeplats.

En satsning som klubben gjort de senaste åren är Golfvecka som arrangeras i slutet av juli och är en vecka av tävlingar samt andra aktiviteter.

– Det här blir femte året i rad som vi arrangerar Golfveckan och det den har blivit allt populärare med fler deltagare för varje år. Det tar lite tid innan saker sitter, den brukar vara väldigt uppskattad och är här för att stanna, säger Lars Kjellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström