Sigtuna firade framgångar i DM

Förra söndagen avgjordes Upplands distriktsmästerskap i golf på Sigtuna Golfklubb. Cirka 70 spelare gjorde upp i olika klasser och för värdföreningen blev det flera framgångar.

12 augusti 2019 13:37

Förra söndagen avgjordes Upplands distriktsmästerskapen i golf på Sigtuna Golfklubb.

Ett starkt startfält på cirka 70 spelare gjorde upp i flera olika klasser med första start halv åtta på morgonen och tävlingen pågick hela dagen till halv åtta på kvällen.

– Det var en jättebra dag där allting flöt på som det skulle. Framför allt var det roligt att banan var så fin trots att det regnat natten innan och lite under dagen men den klarade sig bra till de duktiga spelarna, säger Lars Kjellberg, ordförande i Sigtuna GK.

Klasser som avgjordes var herrar, damer, H/D 21, H/D 30, H/D 40 och H/D 50 och det spelades 18 plus 18 hål.

För Sigtuna slutade det med flera omgångar då bland annat Hugo Ericson kom tvåa i herrklassen med 152 slag och vann H21-klassen före klubbkamraten Erik Bäck. Sigtuna blev bästa förening i herrklassen då även Andreas Harnebring slutade på delad fjärdeplats.

I H50-klassen blev det seger för Sigtuna genom Mats Jäverlind på 151 slag.

– Vi har flera duktiga juniorer och det var kul att det gick så bra för Hugo och Erik som gjorde sitt första DM. Det var verkligen en heldag med golf och alla verkade nöjda, säger Lars Kjellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström