Sigge Tuna Swimrun växer

Sigtunas egen swimruntävling Sigge Tuna lockade både amatörer, eliten och publiken.

27 augusti 2017 13:46

Tävlingens start och mål var vid hotell Kristina, som även är arrangör för Sigge Tuna Swimrun.

Banan gick genom Sigtuna stad och var 14 kilometer lång uppdelad på fyra simsträckor och fyra löpsträckor.

Gemensam uppvärmning erbjöds utanför hotellet och somliga fick snabbt försöka lära känna sin tävlingspartner.

– Vi träffades för en timme sedan. Min man hoppade av och Martins kompis har skadat sig så nu ska vi två köra ihop istället. Martin är van vid triathlon och swimrun. Jag bidrar med nerver och glatt humör, säger Sofia Olofsgård, idrottslärare.

Hennes nyfunna medtävlande Martin Zetterström visar en dolme som de ska ha med sig.

– Den här håller man mellan benen så att man flyter bättre. Träningsskorna tynger ner men dolmen drar upp, förklarar han.

38 lag startade i tävlingen och deltagarna kom från Sigtuna, Uppsala och Stockholm.

Obligatoriskt var att ha en simboj per par och alla fick en röd badmössa à la Hotell Kristina på huvudet. Om man ville ha flythjälpmedel, cyklop, draglina med mera fick man avgöra själv, men allt skulle följa med under hela loppet.

Andreas Ribbefjord och Karl Lundin från Stockholm drog ifrån redan från start och blev dagens helt överlägsna vinnare på tiden 01:23:45.

– Det bästa vi gjort idag var att köra utan våtdräkt. Det hade blivit för varmt och gjort att löpningen gått trögare. Det gäller att ha en stor handpaddel till simningen också. Andreas är den uthålliga av oss och jag har större topphastighet, säger Karl Lundin.

Vinnare av damklassen blev Åsa Orrö och Linn Oldemar på tiden 01:49:13 Vinnare i mixklassen blev Erik Rosenborg och Karin Rosenborg på 01:35:52.

– Vi vill tacka alla glada funktionärer, den positiva publiken och alla fantastiska deltagare för att de gjorde loppet till ett så roligt event. Vi ses nästa år igen, hälsar Andreas Olsen och Lars Sköld, Sigge Tuna Swimrun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Camilla Pålsson