Rosersberg jagar nya mål

Rosersberg förbereder sig inför den kommande säsongen i division 1. I slutet av september är premiären och då ska laget vara redo.

29 augusti 2019 15:29

Rosersberg förbereder sig för fullt för den kommande säsongen i division 1 Östra Svealand.

Träningsmatcherna är i full gång och i den första besegrades tjeckiska Kladno med 6–4 efter att Oscar Ekfeldt fastställt slutresultatet i öppen kasse med 39 sekunder kvar att spela.

– Vi har spelat några träningsmatcher och provat runt lite i femmorna. Vi har tränat i ungefär en månad och det har varit lite som det är på en försäsong. En del spelare har varit bortresta medan andra varit upptagna med annat och det är så det är på den här nivån men det finns mycket kvar att jobba med, säger Ola Thimrén.

Förra säsongen slutade Rosersberg femma i division 1 Östra Sveland med 38 inspelade poäng på 22 matcher.

Det var lika många pinnar som fyra Järfälla men målskillnad skiljde lagen åt i kampen om en kvalplats.

– Vi för väldigt ojämna förra säsongen, vi kunde slå topplag med 4–0 och sen förlora mot bottenlag med 4–10 och det håller inte. Det tog ett tag innan vi hittade rätt och kom igång, runt jul hade vi en härlig form men sen kom en svacka i slutet och det räckte inte till kval. Det får vi jobba med den kommande säsongen, säger Ola Thimrén.

I truppen har Linus Jämtdal (Storvreta), Anton Törngren (Farsta IBK), Jonathan Holmberg (Rotebro), Simon Berg (Sigtuna) och Filip Åkesson (AIK herrjuniorer) tillkommit medan bland annat Kim Kulich, Simon Holmström, Osvar Ekfeldt, Adam Hellström och Andreas Häggblad har förlängt sina kontrakt. Spelare som lämnat är bland annat Christian Sandsun (Sirius), Daniel Gabrielsson (Visby), Marcus Wallin, Jesper Lagervall och Andreas Eldh.

– Vi har flyttat upp flera unga spelare som troligen kommer att få mycket speltid och det är roligt. Vi har knappt en månad kvar till premiären och får jobba med powerplay och boxplay. Jag tror mycket på kontinuitet och får vi det så kan vi spela ihop femmorna, säger Ola Thimrén.

I seriepremiären 27 september ställs Rosersberg mot Älvsjö AIK hemma i Rosershallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström