Redo för strand- och vattenfest

I helgen arrangeras Sigunta Beach & Ski för första gången. Sverigeeliten i vattenskidor gör upp och tävlar även i beachvolleyboll.

22 augusti 2019 05:00

I helgen anordnas Sigtuna Beach & Ski som är en tävling i vattenskidor och beachvolleyboll.

Sverigeeliten kommer att tävla i vattenskidor med 30 deltagare och 14 lag är anmälda till beachvolleyboll.

– Det var längesen vi hade en stor tävling i Sigtuna så det är kul att det arrangeras och det har varit långa förberedelser. Vi har bättre startfält än på svenska mästerskapen och det är roligt, vi har lyckats med kontaktnät och rätt approach. Vi vill ha fokus på glädje och gemenskap mer än resultat i tävlingen, säger Nicklas Larsson, ordförande i Sigtuna vattenskidklubb.

Evenemanget anordnas av Sigtuna vattenskidklubb och Sigtuna beachvolleyboll vid Garnsviken.

Flera av de som tävlar i vattenskidor ska även vara med i beachvolleyboll.

– Det blir en form av kombinationstävling som vi hoppas ska locka folk. Det är lite speciellt och blir roligt, säger Nicklas Larsson.

Tävlingarna börjar klockan tio på lördag och pågår hela dagen. Förutom tävlingen går det även att prova på olika aktiviteter som yoga och Stand Up Paddle (SUP).

Från Sigtuna deltar Mira Norup, Nicklas Larsson, Clara Sundqvist och Johanna Rinning i tävlingen.

– Vi ber till gudarna för bra väderförhållanden för både publik och tävlande. Vi hoppas att så många som möjligt kommer hit och tittar. Det blir en hel dag med aktiviteter och tävling, säger Nicklas Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström