Omtyckt cup lockade rekordmånga lag

Märsta Games fortsätter att locka lag och slog i helgen rekord i antalet deltagare. Under två intensiva dagar fylldes Midgårdsvallen av fotboll.

16 oktober 2019 08:00

Det var full aktivitet på Midgårdsvallen i helgen då Märsta Games avgjordes under två intensiva dagar. Matcherna avlöste varandra på de olika planerna och spelglädjen gick inte att missa.

– Det är alltid kul med fotboll, om man själv spelar eller dömer, säger Daniel Wennberg och John Drugge.

Vanligen spelar de i Märstas P15-lag som varit en del av sedan bollskolan. Under den gångna säsongen testade duon även på spel i A-laget och snart väntar spel futsalens division 1.

I helgen var de domare i turneringen där alla domare kom från Märstas ungdomslag. För Johans del var det första gången som han dömde medan Daniel gjort det tidigare i en annan turnering.

– De behövde domare så jag fick hoppa in och det var roligt, säger Daniel Wennberg.

Senare i oktober är duon uttagna till P15-landslagets läger Future Team på Bosön som anordnas av Svenska Fotbollsförbundet för ungdomar som har en senare fysik.

Totalt är 33 spelare uttagna till lägret som har syfte att fånga upp talanger med fod spelförståelse och teknik samt få fler att idrotta längre.

– Det ska bli roligt att komma dit och spela och se hur bra de andra är. Vi var en vecka i Halmstad i somras, spelade matcher och tränade och det var lärorikt, säger John Drugge.

Det här var 23:e året som Märsta Games arrangerades och det planeras löpande året om för turneringen och de sista dagarna inför turneringen är intensiva med förberedelser.

Tidigare har även klasser för nio- och elvamanna avgjorts men i år var det fem- och sjumanna för att det var så många deltagande lag.

– Det är många lag som varit med tidigare som kommer tillbaka och det är roligt för då har de tyckt om turneringen. Turneringen är en ganska stor insats för oss som förening med planering, ungdomar från lag som domare och föräldrar som hjälper till i kiosken, sekretariatet och annat, säger Camilla Folmer-Hansen från Märsta IK.

Matcherna började tidigt på lördag och fortsatte hela dagen samt under söndagen.

Breddlagsturneringen för pojkar och flickor födda 2007–2012 spelades under två intensiva dagar och flicklag deltog gratis.

– Det har varit svårt att få hit flicklag och vi vill slå ett slag för tjejfotbollen så att den fortsätter växa. Det är jätteroligt att anordna turneringen och det är en av årets höjdpunkter för föreningen, säger Camilla Folmer-Hansen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström