Kvalmatchen kan tvingas flytta

Skånela ska spela kval till Handbollsligan men det är oklart var. Vikingahallen uppfyller inte kraven och första mötet kan tvingas flyttas.

19 mars 2019 23:46

I helgen kvalificerade sig Skånela för kval till Handbollsligan och första matchen skulle spelas i Vikingahallen på tisdag 26 mars.

Men den kan tvingas flyttas, både tid och plats, eftersom Vikingahallen inte uppfyller Svenska Handbollsförbundets krav gällande läktare på båda sidor och att publikkapaciteten inte når upp till 1 500 åskådare.

­– Det är inget okänt att det finns arenakrav, det vet alla om men vi hoppas få dispens för kvalmatcherna, säger Magnus Larsson, ordförande i Skånela.

Skånela fick besked om problematiken den tolfte mars av Svenska Handbollsförbundet och har sedan dess jobbat på en lösning. Föreningen har lämnat in en begäran om omprövning som de hoppas få svar på under onsdagen och har fortfarande förhoppningar om att matchen ska spelas i Vikingahallen

– Jag är förhoppningsfull om att vi får spela i Vikingahallen och kan inte tänka mig att förbundet vill något annat heller, säger Magnus Larsson.

Skånela har även kollat på alternativa hallar i Stockholm (Solnahallen och Eriksdalshallen), Uppsala (Fyrishov) och i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!