Jetsspelare tog sensationellt silver

Sverige vann stort med 48–6 mot Österrike i sista matchen. Efter ytterligare spänning stod det klart att laget tog silver i EM och åtta av spelarna kom från Arlanda Jets.

18 augusti 2019 13:34

Under lördagen avslutades EM då Sverige ställdes mot Österrike på John Charles Centre for Sport i Leeds och för svensk del gällde seger för att ta silver.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt och Sabina Rydberg sparkade in extrapoängen till 7–0 redan efter några sekunder. Sverige ledde med 28–6 i paus och fortsatte att trycka på framåt. Rydberg satte sex av sex extrapoängssparkar och det blev en klar svensk vinst med 48–6 (28–6).

När Storbritannien sedan besegrade Finland med fyra poäng (18–14) stod det klart att Sverige tog hand om silvret på fler antal gjorda poäng än just Storbritannien. Andraplatsen ger också möjlighet att få delta i nästa VM.

I den svenska truppen var åtta spelare från Arlanda Jets med – Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci – och de fick fira den sensationella silvermedaljen.

Tidigare i mästerskapet inledde Sverige med en storskräll då Storbritannien besegrades med 9–6 (6–0) i premiären där en svensk interception i slutsekunderna avgjorde. I andra matchen blev det förlust med 20–27 mot Finland efter en finsk touchdown-passning i slutsekunderna blev avgörande. Vinnare i EM blev Finland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström