Ispremiären avklarad för Wings

Förberedelserna inför återkomsten till hockeyettan är i full gång för Wings. I måndags tränade laget på is och klubben ser fram emot säsongen.

14 augusti 2019 05:00

I helgen smygstartade Wings med isträning i Väsby men i måndags skedde den ”riktiga” ispremiären då laget tränade i Pinbackshallen för första gången inför den kommande säsongen i hockeyettan östra.

Annars startade försäsongen efter sommaren startade i början av augusti med fysträning och nu väntar mer ishockey.

– Det är kul att vara igång och se laget ute på is. Mycket av truppen har landat och satt sig och ser spännande och det ska bli spännande att se hur vi ser ut på is, säger Mattias Valente, headcoach i Wings.

Wings har gjort klart med större delen av truppen och behållit stommen från förra säsongen.

Bland de som förlängt sina kontrakt finns bland annat Carl Eriksson (center) som var både poäng- och assistkung i Alltvåan och Otto Larsson (center) stod för fyra av målen i avgörande kvalmatchen.

– Vi ville behålla stommen från förra säsongen och har gjort det med tolv utespelare och två målvakter. Vi har höga ambitioner och behöver fylla på och spetsa till det för att uppnå det. I nuläget har vi sju backar och jag skulle gärna se två till, på forwardssidan är jag bekväm, säger Mattias Valente.

Wings kommer att spela fem träningsmatcher mot Eskilstuna Linden (hemma och borta), Kumla (hemma och borta) och Spånga (borta).

I premiären av hockeyettan östra ställs Wings mot Strömsbro på bortaplan 14 september och fyra dagar senare spelas första hemmamatchen då Hanviken kommer till Pinbackshallen.

– Allt är ett steg uppåt i ettan jämfört med tvåan, spelarna är bättre tränade, snabbare, starkare och skickligare. Då måste vi också vara det och steppa upp. Vi kan inte ge bort lika mycket som förra säsongen för då blir vi straffade direkt, säger Mattias Valente.

Vad blir viktigt för er nästa säsong?

– Vi måste bli mer trygga i egen zon och det är något som vi kommer att jobba med direkt. Spelmässigt måste vi bli mer konskekventa och måste höja vår lägstanivå. Förra säsongen sjönk vi för djupt och kunde ändå hämta hem vissa matcher men det går inte på den här nivån.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström