Historisk tävling för Märsta

För första gången anordnade Märsta Ridklubb en dressyrtävling med klassen Grand Prix. Detta när Märsta Equestrian Dressage by Hööks avgjordes för tredje gången.

19 augusti 2019 10:28

I helgen avgjordes Märsta Equestrian Dressage by Hööks under tre intensiva dagar då tävlande gjorde upp i 13 olika klasser.

Det var allt från lätta klasser till Grand Prix som avgjordes under söndagen och det var första gången i klubbens historia som de anordnade en tävling med den höga klassen.

– Allting har gått jättebra och som planerat. Det här är tredje året som vi anordnar tävlingen och vi har känt att vi klarar av att gå upp i klasserna. Därför var det kul att arrangera Grand Prix och domarna gav oss med beröm godkänt, säger Cecilia Erman, tävlingsledare på Märsta Ridklubb.

Totalt gjordes 240 starter i de olika klasserna och ryttare kom från bland annat Stockholm, Uppsala och Strängnäs.

Det här var tredje året i rad som föreningen arrangerade Märsta Equestrian Dressage by Hööks.

– Vi har främst arrangerat hopptävlingar förut men nu börjar folk hitta oss för dressyrtävlingar. Vi har satt oss lite på dressyrkartan och det är kul att folk hittar hit, säger Cecilia Erman.

Segrare i de Grand Prix blev Louise Sättermann på Alex från Enköpings Ridklubb och vinnare i några av de andra klasserna blev bland annat Sara Grönvall (Intermédiaire I) från Rånäs Ridklubb och Felicia Dolk (Prix S:t Georges) från Sällskapet Segersta Sportryttare.

– Det krävs en del planering och förberedelser för en sådan här tävling, domare och sådant måste man boka in ett år. Det var många funktionärer som hjälpte till och skapade en väldigt varm och härlig stämning. Vi hade även tur med vädret då vi slapp regnet och alla tävlande var jättenöjda, säger Cecilia Erman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström