Full fart mot toppen

Tekniska problem förstörde premiären för Victor Bouveng i GT Open-serien i Estoril. Men i andra deltävlingen som avgjordes i helgen gick det bättre för 21-åringen från Vassunda som kom tvåa.

1 juni 2017 13:45

Till den här säsongen har Victor Bouveng bytt serie till GT Open och premiären i början av maj gick inte som han tänkt eller velat.

Tekniska problem gjorde att 21-åringen från Vassunda slutade en bra bit från toppen.

Men i den andra deltävlingen som avgjordes på Spa i Belgien gick det bättre för Bouveng som slutade på andraplats.

− Vi kvalade in som trea bara 0,167 sekunder efter pole position så det var extremt jämnt. Min teamkompis gjorde starten och vi låg sexa fram till första depåstoppet som vi valde att göra tidigt. Det gick väldigt snabbt och sedan kunde jag avancera till andraplats med fräscha däck och försvara placeringen, säger Victor Bouveng.

Bouveng var länge med och slogs om segern tillsammans med spanjoren Fran Rueda. Duon delade sits i det spanska mästarteamet Teo Martín Motorsport och körde deras BMW M6 GT3.

− Det var fantastiskt skönt att det gick så bra efter premiären. Vi slit hårt under fredagen där vi testade olika inställningar på bilen och det visade sig att vi valde en rätt strategi för loppet som funkade bra, säger Victor Bouveng.

Innan nästa deltävling som körs på en av Frankrikes mest kända banor ska Bouveng spela in en sponsorfilm med teamet i Madrid. Nästa bana tror Vassundasonen också passar honom ganska bra.

– Efter en andraplats är man sugen på att vinna och stå högt upp på pallen, säger Victor Bouveng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!