Från Arlanda mot U19-VM

Isabel Sohlin från Arlanda IBK ska spela i allsvenskan med Alunda. Samtidigt siktar centern mot att spela U19-VM nästa år.

25 september 2019 08:00

Förra säsongen blev det 36 poäng (28 mål och 8 assist) för Isabel Sohlin i division 1 med Arlanda IBK.

Centern var en viktig spelare i klubben som klarade kontraktet och blev även uttagen till läger med U19-landslaget på Bosön i februari.

– Det var jätteroligt och spännande att bli uttagen i landslaget och träffa alla andra. Vi tränade och hade aktiviteter ihop utanför planen för att komma ihop som ett lag, säger Isabel Sohlin.

Hon blev även uttagen till läger i maj men tvingades tacka nej på grund av sjukdom. I början av september fick hon dock en ny möjlighet då U19-landslaget samlades i Uppsala för ett läger.

Därmed har hon varvat landslagsuppdrag med försäsong i nya klubben Alunda (som hon mötte med Arlanda förra säsongen i division 1).

– Det känns jättespännande att prova något nytt och det har gått bra under försäsongen. Det var lite tufft i början med högre tempo och nivå på det mesta men jag kom in i det ganska snabbt, säger Isabel Sohlin.

Alunda vann division 1 förra säsongen efter bara en förlust i grundserien och är nykomlingar i allsvenskan den här säsongen.

Isabel är ett av flera nyförvärv den här säsongen och känner väl till klubben efter att ha spelat där på dubbellicens för två säsonger sedan.

– De hade lite skadekris och behövde spelare så jag hoppade in efter halva säsongen. Det är ett underbart lag där alla trevliga och ett härligt gäng. Det kändes självklart för mig att gå dit när de frågade och jag ser fram emot utmaningen att spela i allsvenskan, säger Isabel Sohlin.

Isabel började spela innebandy i Arlanda IBK när hon var cirka sex år gammal och fastnade snabbt för sporten.

– Min storebror spelade i Arlanda väldigt länge, jag såg nog lite upp till honom och det gjorde att jag hamnade på samma spår. Jag tyckte direkt att innebandy var extremt roligt, att spela ihop som ett lag, träffa nya människor, göra saker tillsammans och kämpa ihop på planen, säger Isabel Sohlin.

Även den kommande säsongen har hon dubbellicens med Alunda och Arlanda IBK men fokus kommer att ligga på den förstnämnda klubben.

Isabel hoppas även vara kvar i landslagstruppen när U19-VM för damer för första gången avgörs på svensk mark i maj nästa år.

– Jag hoppas bidra med mina kvalitéer i Alunda och att vi tar så långt som möjligt i seriespelet. Vi har de flesta delar som krävs och om vi tror på oss själva så går det nog bra. Det är jätteroligt att ha varit med i U19-landslaget, det är tuff konkurrens och flera bra spelare men det skulle vara en dröm att spela VM i Sverige, säger Isabel Sohlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström