Förberedelserna är i full gång

Skånelas förberedelser inför den kommande säsongen är i full gång. Under torsdagen spelar laget sin första träningsmatch och laget är laddat.

8 augusti 2019 13:42

Skånela har påbörjat sin försäsong efter sommarledigheten inför den kommande säsongen i herrallsvenskan.

Lagets gemensamma träningar startade igen i slutet av juli och nu väntar förberedelser inför premiären.

– Det är kul att vara igång igen och få in lite mer handboll på schemat. Vi har haft lite lagaktiviteter och fått in de nya grabbarna i laget. Det har sett bra ut på träningarna och alla verkar laddade, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

På torsdag väntar lagets första träningsmatch då Tumba kommer till Vikingahallen.

Under försäsongen kommer klubben att möta två lag från division 1, två från Herrallsvenskan och två från Handbollsligan.

– Det ska bli spännande med träningsmatcher även om det är fokus på just träning. Det handlar om att komma i rätt fysisk status, hitta taktiska delar, tajming och vara så bra förberedda inför säsongen som möjligt. Allt kommer inte att sitta helt till premiären men vi ska vara så redo som det går, säger Jimmy Karlsson.

Kommer ni att ändra något spelmässigt?

– Det blir lite kombinerat med nytt och bygga vidare på det som vi har. Vi har tappat några bärande spelare samtidigt som vi har fått in nya spelare med sina spetsegenskaper. Vi får lägga en taktik och strategi utifrån det.

I dagsläget har Skånela 20 kontrakterade spelare där Ola Pewik (AIK), Anton Selander (Kungsängen) och Marcus Lennernäs (Uppsala) är nya medan bland annat Fredrik Olsson (Lugi) och Iris Ganebegovic (slutat) lämnat laget.

– Jag är jättenöjd med truppen vi har och den är nästan spikad. Det är någon som kan försvinna eller tillkomma och där får vi se. Det är 14 spelare som får vara med i matchtruppen och det är bra konkurrens samtidigt som vi har ett lag i division 1 där vi vill vara med och slåss, säger Jimmy Karlsson.

I premiären av allsvenskan ställs Skånela mot Kungälv på bortaplan den 14:e september.

Veckan efter väntar första hemmamatchen då laget tar emot Linköping i Vikingahallen.

– Min känsla är att den kommande säsongen blir tuffare än förra. Karlskrona och Hammarby som kommer från Handbollsligan har värvat bra och sänder signaler om att de vill studsa tillbaka direkt. Även Aranäs, Kungälv och Amo har förstärkt och det finns flera utmanare i toppen, säger Jimmy Karlsson.

Vad har ni för målsättning?

– Förra säsongen gick vi till kval och strävar mot högre höjder nu. Vi har material för att vinna varje match och ska försöka göra det. Då gäller det att vi är så bra förberedda och laddade som möjligt och sedan får vi se om det leder till första- eller femteplats.

Träningsmatcher

8/8, kl.19.30: Skånela– Tumba (Vikingahallen).

14/8, kl.19.30: Skånela–VästeråsIrsta (Vikingahallen).

17/8, kl 15.00: Skånela–Tyresö (Vikingahallen).

24/8, kl.13.30: Eskilstuna Guif–Skånela (Stiga Sports Arena).

1/9, kl 14.00 Hallby–Skånela (Jönköpings Idrottshus).

4/9, kl 19.30 Skånela–AIK (Vikingahallen).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström