Fina resultat i bågskyttetävling

Nästa hundra deltagare samlades när Sigtuna BSK arrangerade Thors 3D och distriktsmästerskapen. Det blev fina fina resultat och segrare under en händelserik dag i Rävsta.

16 maj 2019 13:00

I söndags arrangerade Sigtuna Bågskytteklubb (BSK) tävlingen Thors 3D och distriktsmästerskapen för Norra Svealand.

Det var en nationell 3D-tävling där deltagarna gick en slinga i skogen och sköt på djurmål av plast i naturlig storlek.

– Det var febril aktivitet och intensiva förberedelser inför tävlingen med mycket som skulle göras. Under tävlingen gick deltagarna i patruller i skogen och sköt på 3D-målen som var djur i någorlunda naturlig storlek på olika avstånd, placering och svårighetsgrad. När man sätter banan får man spela med vad naturen och terrängen har att erbjuda för att göra tävlingen så säker, rolig och utmanande som möjlig, säger Svante Gustafsson, ordförande i Sigtuna BSK.

Tävlingen arrangerades på föreningens utomhusbana i Rävsta och inleddes klockan tio på förmdidagen.

Evenemanget lockade 95 deltagare i olika klasser och skyttar från hela landet deltog.

– Vår ambition är att göra tävlingen ganska lätt så att den passar många deltagare och alla får ut något. Det brukar vara uppskattat och göra så att folk vill vara med och tävla, säger Svante Gustafsson.

Segrare i elitklasserna blev bland annat Stine Åséll (Barebow dam), Kaarina Saviluoto (Longbow dam), Jan Domeij (Longbow herr), Robert Antman (Instinctive herr), Jenny Lidberg (Instinctive dam), Fredrik Lundmark (Barebow herr) och Mikael Anderle (Compound herr).

De två sistnämnda tävlar för BSK Sturarna och tog därmed även hem DM-titlarna i sin respektive klass. Andra distriktsmästare i elitklasserna blev Malin Svenberg från Roslagens Bågskytteklubb och Peter Norén, även han från BSK Sturarna.

– Hela tävlingen gick väldigt bra då allting rullade på fint och det blev inget missöde med målen eller så. Det var lagom antal deltagare att hantera och ungefär vad vi siktat och hoppats på. Skyttarna var nöjda med tävlingen, banan och arrangemanget så det var kul att höra. Det blev en del fina resultat och det är alltid roligt att se, säger Svante Gustafsson.

Runt 15 funktionärer från Sigtuna BK hjälpte till med tävlingen och det tillhör god ton inom sporten att hemmatävlande från arrangörsföreningen inte deltar eftersom de kan få fördel.

– Det var många som hjälpte till med banläggning, administration och servering så det gick jättebra. Vi har hållit på med tävlingen i ett antal år och den är ganska poppis. Många som håller på med bågskytte är benägna att resa så det brukar komma tävlande från hela Sverige men majoriteten är från Stockholm och Mälardalen. Det är ett stort arrangemang för vår klubb och tävlingen har vuxit hela tiden och utvecklats, säger Svante Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström