Fina framgångar för Sigtunaspelare

Sverige firade framgångar när ungdoms-EM i ultimate frisbee avgjordes i Polen. Flera spelare från Sigtuna var med i U20-damlandslaget som tog silver.

19 augusti 2019 14:00

Flera spelare från Sigtuna frisbeeklubb var uttagna till svenska ungdomslandslagen i ultimate frisbee när ungdoms-EM avgjordes 10–17 augusti i Woclow i Polen.

I U20-damlandslaget var Linn Westblad, Lina Ungerth, Matilda Ignberg och Henrik Homlong Klarén (coach) från Sigtuna med och i finalen ställdes de mot Frankrike. Där blev det förlust med 8–15 och Sverige tog hem silvret.

– Frankrike är det stora landet i ultimate frisbee och var i final i många av divisionerna. Vi visste att de skulle bli tuffa men hoppades att det skulle gå. De hade dock en växel till att lägga i och vann, säger Henrik Homlong Klarén.

Därmed tog U20-damlandslaget silver efter att bland annat besegrat Tyskland (15–8) i kvartsfinalen och Slovenien (15–4) i semifinalen.

– Vi har gjort en dedikerad satsning under flera år och lagt ned mycket tid. Sedan vi startade har tjejerna hela tiden trott på projektet och jobbat väldigt hårt. Då blev det extra kul att det gick såhär bra och avsluta med ett silver, säger Henrik Homlong Klarén.

I U20-herrlandslaget var Putte Homlong Klarén och Markus Kivistö från Sigtuna med och de slutade femma. I sin sista match besegrade de Belgien med 15–12.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström