Skottskadades på Arlanda

En anställd på Arlanda flygplats skottskadades under lördagen.

5 september 2015 14:07

Swedavia, som ansvarar för verksamheten på flygplatsen, bekräftar för UNT att en anställd skadats i samband med skyddsjakt på vilt under lördagen. Skyddsjakten ingår i flygsäkerhetsarbetet och pågick under dagen. Den anställde träffades av splitter eller en rikoschett från ett vapen. Mannen träffades i ena handen och ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Vi ser förstås mycket allvarligt på en sådan här händelse. Nu är det polisen som utreder vad som skett och vi får avvakta vad de kommer fram till, säger Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia.

Den anställde som träffades befann sig enligt preliminära uppgifter på ett avstånd om cirka 200 meter från jägarna. Den skadade personen arbetade med it-installationer på flygplatsen när olyckan inträffade.

– Vi är mycket noga med att reglerna kring jakten följs. 200 meter låter som ett avstånd som ligger väl inom reglerna. Det är förmodligen väldigt oturliga omständigheter som ligger bakom händelsen. Jag har aldrig tidigare hört talas om något liknande, säger Ulf Wallin.

Arlandapolisen lämnade på eftermiddagen knapphändiga uppgifter om händelsen. De inblandade kommer att förhöras och en teknisk undersökning ska genomföras för att försöka klarlägga orsaken till olyckan.

Sven-Erik Olsson, medieinformatör på Stockholmpolisens ledningscentral, berättar vid 16.20-tiden att den skadade har förts till Danderyds sjukhus med hagelskador i ena handen.

– Vi har varit och förhört honom på sjukhuset. Det rör sig om ett eller några hagel.

Skyddsjakten rörde en räv som tagit sig in på området.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist / Fredrik Nygren