Skola stänger efter brand

Ekillaskolan i Märsta stängde skolan vid lunchtid efter flera bränder.

14 januari 2016 12:47

Under två dagar har skolan utsatts för fem mindre anlagda bränder, bland annat i papperskorgar. Bara under torsdagen ska det ha varit tre bränder på förmiddagen, och vid lunchtid stängde skolan för dagen.

Räddningstjänsten var på plats vid två tillfällen. Det första larmet inkom till räddningstjänsten10.26. Det andra larmet kom 11.45 då brann det på två toaletter. Den gången hann räddningstjänsten inte lämna skolan innan en ny brand uppstod och ett nytt larm gick. Även polisen var på plats men lämnade efter ett par timmar på skolan, vid 14-tiden.

Sigtunabygdens reporter Maria Larsdotter som är på plats på skolan mitt på dagen berättar att elever har gått hem, blivit hämtade eller väntar på att hämtas.

– Det är dåligt att det är bränder, för nu stängs skolan ned, säger en elev Sigtunabygden talat med.

– Det är inte tryggt på skolan. Jag är alltid rädd för att det ska börja tjuta. Jag är orolig för mina betyg också, när det är så här på skolan, säger en annan elev.

Många elever på Ekillaskolan bor på landsbygden och åker skolbuss till skolan. Föräldern Berit Starkenberg har barn på skolan, och en av dem som fick åka och hämta sina barn.

– Jag tycker att det här är allvarligt. De måste få ordning på det här. Det ställer till det, särskilt när barnen har två mil hem och jag vill inte att mina barn går omkring i Märsta i två timmar i väntan på skolbussen när det är 12 grader kallt, säger hon.

I höstas var det återkommande problem med små anlagda bränder på Ekillaskolan.

Läs mer: Brand på Ekillaskolan

Läs mer: Fyra bränder på en skola

Läs mer: Brandkåren: "Ni utsätter er för livsfara"

I början av september utsattes skolan för en stor anlagd brand som ödelade flera paviljonger på skolan. En man har åtalats misstänkt för den branden, och rättegången mot honom ska avslutas fredag vid Uppsala tingsrätt.

Ekillaskolan har cirka 450 elever i årskurs 7-9.

Artikeln uppdateras

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Orring