Skola måste utrymmas

Kemikalier från mattlim har läckt ut i skolan i Rosersberg.

7 december 2016 18:30

Under flera års tid har det funnits indikationer på att medarbetare på Råbergsskolan inte mått bra på sin arbetsplats. Skolan har utretts och åtgärdats i omgångar, dock utan att ha kommit tillrätta med problemen. Under hösten har en utredning, beställd av kommunen, gjorts av en miljökonsult.

I måndags, den 5 december, kom resultatet. Det visade på kemikalier som läckt från byggmaterial.

De ämnen som hittades är ämnen som används i mattlim. Det är, enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun, oklart hur farliga emissionerna är, men kommunen kommer att påbörja miljöåtgärderna snarast.

Under tiden kommer verksamheten att förläggas någon annanstans. Lokalerna i nya Kulturskolan i Märsta är ett förslag som utreds.

Under onsdagskvällen, 7 december, hålls ett möte med vårdnadshavarna för att få in synpunkter innan något definitivt beslut fattas i frågan.

Leif Hildebrand, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun, bedömer att en flytt i samband med skolstart vore lämpligt.

– Vi bedömer att en flytt i samband med skolstart 10 januari vore lämpligt, men vi kommer som sagt inte fatta några beslut förrän vi pratat med vårdnadshavare och presenterat en plan för de fackliga organisationerna, säger Leif Hildebrand i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Larsdotter