Sigtunakonstnär trippelaktuell

Sigtunabon Anna Afzelius-Alm deltar på utställningar i Märsta, Sigtuna och Stockholm.

13 oktober 2016 10:43

Anna Afzelius-Alm deltar på Konsthall Märstas jurybedömda Höstsalong fram till den 17 november. Den 20–30 oktober ställer hon ut i ett galleri i området Beta Stockholm. Hennes soloutställning på Sigtuna Kulturgård följer därefter 5–20 november. Och utställningar tar inte slut där. Nästa vår blir det en annan soloutställning i Gamla Stan och Falsterbo.

På Konsthall Märsta visar hon en tavla på en mytisk lada.

–Jag blev intresserad av att måla skjul när mina föräldrar berättade en historia om den gamla ladan man kan skåda utanför deras köksfönster på landet i Fägre i Västergötland. Ladan målades under loppet av ett antal år noggrant med rester av sillspad för att därigenom skapa ett bättre skydd mot vind och väder. Ladan, som har en lätt gråaktig nyans, skimrar sedan dess i de mest fantastiska färgerna beroende på hur ljuset faller. Gamla lador döljer en otrolig historia som man i första anblick inte tänker på. Det finns en mystik som jag försöker fånga. Jag ser nu skjul som något annat än bara en skräpig byggnad, säger hon.

På Sigtuna Kulturgård kommer hon att ge besökarna en positivt laddad färginjektion i det svenska höstmörkret, enligt henne.

– Jag återspeglar vardagliga situationer, landskap och byggnader i färgsprakande målningar av olja, akvarell och pastell. Min stil är åt det expressionistiska hållet och oljemålningarna är gjorda i tjocka drag med kniv. Totalt visar jag cirka 20–30 konstverk i olika storlekar.

Anna Afzelius-Alm har följt sitt hjärta och satsat på konsten på heltid sedan sommaren 2015, efter att ha varit managementkonsult i nästan hela sitt yrkesverksamma liv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!