Rekord för årets sommarskola

Rekordmånga elever har under årets sommarskola läst upp sina betyg.

19 augusti 2019 16:00

24 elever deltog i sommarskolan i Sigtuna kommun. Sammanlagt klarade eleverna att läsa ikapp och få godkänt i 29 betyg i svenska, matematik eller engelska, enligt ett pressmeddelande från kommunen. Det är fler än tidigare år som klarat målen och fått gymnasiebehörighet efter att ha gått sommarskolan.

– Eleverna som går lovskolan lär sig att det lönar sig att lägga manken till, en erfarenhet som de kan ta med sig i livet, säger Mari Allnér som är samordnare för lovskolan i Sigtuna kommun.

Det är obligatoriskt för alla kommuner att erbjuda lovskola för elever i åttan och nian som inte klarat få godkända betyg under det vanliga skolåret. I Sigtuna kommun får dessutom sexorna och sjuorna chans att ta igen kunskap de missat eller inte kunnat ta till sig tidigare.

Under tre veckor i sommar har de 24 eleverna pluggat hårt.

– De flesta av de elever som kommer går in helhjärtat för att lära sig. Speciellt de som gått ut nian utan gymnasiebehörighet och som förstår att det här är sista chansen, säger May Toutounji, som är en av de lärare som arbetat på sommarskolan med att undervisa i matematik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lindblom

Ämnen du kan följa