Rån mot guldsmed i Valsta

En guldsmedsbutik i Valsta centrum utsattes för rån onsdag förmiddag.

13 maj 2015 11:50

Larmet om rånet kom strax efter klockan 11 på förmiddagen. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska minst fyra personer ha kommit in i guldsmedsbutiken och utfört rånet.

Vid 12.30-tiden kunde polisen bekräfta att en person som har koppling till butiken har fått föras med ambulans till sjukhus efter rånet. Personen ska ha skadats av ett vasst föremål som rånarna tog med sig in i butiken tillsammans med flera tillhyggen.

Rånarna ska ha försvunnit från centrum i bil, och enligt uppgifter till polisen lade rånarna ut fotanglar för att förhindra att bli jagade av polisen.

Enligt nyhetssajten märsta.nu lyckades en bilförare fånga på bild när personer placerade ut fotanglar i Pinbacken strax innan rånet.

- Vi har massvis med poliser på plats just nu och tekniker kommer att kallas in, säger Felix Bergström Hasth, stationsbefäl vid Norrortspolisen och berättar att någon form av vapen ska ha använts vid rånet.

Enligt polisen befann sig mycket folk i Valsta centrum när rånet skedde. Man har därför pratat med och lugnat människor på platsen som befann sig i närheten av guldsmedsbutiken.

Sigtunabygdens reporter Jens Flyckt var vid lunchtid på plats vid Valsta centrum och berättade att hela centrum var avspärrat.

- Alla ingångar är avspärrade och det pågår aktivitet vid ingången mot Valstavägen. Fyra uniformerade polisenheter och en civil enhet är på plats här.

Polisen har under dagen pratat med ett flertal vittnen till händelsen. Man har nu inlett en förundersökning med rubriceringen grovt rån.

Artikeln uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman, Maria Larsdotter,